Beste leden,

Door de Corona-beperkingen hebben we ons geliefde NVB-TRIP symposium ook moeten missen dit jaar. De Algemene Ledenvergadering heeft hierdoor onlangs ook in een virtuele vorm plaatsgevonden. Voorafgaand zijn door de voorzitters de highlights van de Richtlijnrevisie gepresenteerd. Het beschikbaar stellen van de presentaties voor opleiding en onderwijs wordt momenteel voorbereid. In dat kader breng ik graag de Onderwijsbijeenkomst Kennisplatform Transfusiegeneeskunde van 26 november 2020 onder uw aandacht.

Tijdens de ALV zijn enkele wijzigingen in het bestuur van onze vereniging vastgelegd. Judith Lie gaat binnenkort van haar pensioen genieten, en heeft het voorzitterschap van Hemovigilantieplatform Nederland overgedragen aan Michaela Van Bohemen-Onnes. We danken Judith, onze pionier van hemovigilantie, voor haar inzet en wensen Michaela veel succes en plezier. Ook penningmeester Harry de Wit heeft het Bestuur verlaten vanwege het bereiken van einde van zijn tweede bestuurstermijn, en is opgevolgd door bestuurslid Lenneke Waals-Prinzen. Veel dank Harry, voor een gedegen financieel beleid.

Het is u vast al opgevallen dat Erik Beckers nu niet het woord tot u richt. Wij hebben afscheid van hem genomen als voorzitter, ook Erik heeft einde tweede termijn bereikt. Wij danken Erik voor zijn werk voor de NVB, waarbij o.a. het nieuwe logo ons zal blijven herinneren aan zijn voorzitterschap. Het is een eer voor mij nu uw voorzitter te mogen zijn, dank voor het vertrouwen!

We zien er allemaal naar uit om elkaar, als bloedtransfusie-familie, weer fysiek te kunnen ontmoeten. Helaas is het vooralsnog onduidelijk wanneer en in welke vorm dat zou kunnen. Het NVB-TRIP symposium zal in 2021 zeker op een passende wijze gaan plaatsvinden.

Blijf gezond, ben voorzichtig.

Hartelijke groet,
Hans van Duijnhoven, voorzitter NVB

Van de voorzitter

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.