Beste leden,

Tijdens de afgelopen ledenvergadering bij het NVB-TRIP symposium op 11 mei 2023 mocht ik de voorzittershamer overnemen van Hans van Duijnhoven. In het kort wil ik me bij u voorstellen.

Ik ben Jean-Louis Kerkhoffs. Ik ben internist-hematoloog in het HagaZiekenhuis Den Haag en transfusiespecialist. Een dag per week werk ik als senior-onderzoeker bij Sanquin en ben ik onderdeel van de Unit Transfusiegeneeskunde. Mijn aandachtsgebieden zijn bloedplaatjes en sikkelcelziekte. In mijn vrije tijd mag ik graag hardlopen en hockeyen. Afgelopen Pinksterweekend mocht ik als loper mijn bijdrage leveren aan het Roparunteam van Sanquin (team 172). Een geslaagd weekend, waarbij we een fraaie teamprestatie voor het goede doel hebben neergezet.

Zoals ook al aangekondigd tijdens de inmiddels al weer voorlaatste ALV zal de NVB zich de komende jaren richten op het bestendigen van bestaande contacten met andere nationale en internationale specialistische verenigingen, maar ook met het maken van nieuwe contacten. Wij nemen ons voor om op korte termijn contact te leggen met patiëntverenigingen zodat we ook de stem van de patiënt kunnen meenemen bij ons streven de transfusieketen in al zijn aspecten te verbeteren. ‘Last but not least’ wil de NVB zijn rol bij het stimuleren van klinisch transfusieonderzoek zichtbaarder maken.

Ik neem mij voor u regelmatig van onze vorderingen op de diverse terreinen op de hoogte te houden en sta open voor suggesties en vragen.

Zomerse groet,

Jean-Louis Kerkhoffs