Nieuwe joint master Transfusion Medicine and Cellular and Tissue Therapies

De Universiteit Leiden, de Autonome Universiteit van Barcelona en het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) verwachten in oktober van dit jaar te starten met de nieuwe gezamenlijke master Transfusion Medicine and Cellular and Tissue Therapies

Een wereldwijd uniek programma

Transfusiegeneeskunde is de afgelopen decennia aanzienlijk geëvolueerd door kennis op te nemen uit uiteenlopende gebieden zoals immunologie, celbiologie, moleculaire biologie, bio-informatica en engineering. Bovendien heeft het de scope uitgebreid tot aangrenzende disciplines zoals celtherapie, regeneratieve geneeskunde, transplantaties en weefselbanken. Dit programma is een zeer multidisciplinair, internationaal én beroepsgericht programma. Deelnemers van de master kunnen in de toekomst een leidende rol gaan spelen binnen de transfusiegeneeskunde. Zo doen ze kennis en vaardigheden op waarmee ze de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van transfusies en cellulaire therapieën kunnen analyseren en implementeren in de praktijk.

Parttime en volledig online
De Engelstalige masteropleiding wordt volledig online aangeboden en is parttime te volgen door professionals en studenten met een diploma Geneeskunde, Farmacie, Biomedische wetenschappen en Biologie. Ook verpleegkundigen kunnen de master volgens als zij ten minste vier jaar ervaring hebben binnen de transfusiegeneeskunde.