Ons heeft het droevige nieuws bereikt dat Dirk de Korte vrijdag 22 maart is overleden. Dirk heeft in 2021 afscheid genomen van Sanquin om te gaan genieten van zijn pensioen met zijn vrouw Willy, kinderen en kleinkinderen. We hadden hem zoveel meer tijd gegund met zijn dierbaren. Dirk was een vaste waarde op de jaarlijkse NVB-symposia; een wetenschapper in hart en nieren maar ook een fijne collega die altijd bereid was om nieuwelingen in de transfusiewereld wegwijs te maken.

In 2022 ontving Dirk van de BBTS de James Blundell award voor zijn wetenschappelijke bijdrage op het gebied van bloedtransfusie, die vooral gericht was op het verbeteren van de kwaliteit en veiligheid van bloedproducten.

Donderdag 28 maart zal het afscheid plaatsvinden. Wij zijn dankbaar voor alles wat Dirk heeft betekend voor de bloedtransfusiegeneeskunde in Nederland en wereldwijd, als wetenschapper en collega met een grote belangstelling voor iedereen met wie hij samenwerkte. Wij wensen de familie en dierbaren heel veel sterkte toe.

 

 

 

 

foto: Ineke Oostveen

 

In memoriam – Dirk de Korte

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.