Casuïstiek in de regio Zuidoost
Dat het thema Casuïstiek populair is bij de beroepsgroep, bleek op de Onderwijsbijeenkomst van het Kennisplatform Zuidoost van 6 december jl. Ruim 100 belangstellenden luisterden naar presentaties rondom bloedtransfusie uit diverse ziekenhuizen en van Sanquin. We hebben elkaar wat te melden en kunnen leren van elkaar. En zo halen de deelnemers ook nog een paar accreditatiepunten binnen voor hun beroepsregistratie. Veel dank aan de ziekenhuizen en de presentatoren voor hun mooie presentaties!

Prenatale diagnostiek kwam uitgebreid aan bod.  Andere onderwerpen waren: transfusieperikelen bij sikkelcelpatiënten, anafylaxie op bloedtransfusie en paroxysmale nachtelijke hemoglobinurie. Veel dank aan de ziekenhuizen en de presentatoren voor hun mooie presentaties! Deze zijn hieronder na te lezen.

Prenatale diagnostiek in Nederland – Erik Beckers

HZP – Miranda van Berkel

Zwangerschapsimmunisatie – Joyce van Beers

K-immunisatie en zwangerschap – Jessie Luken

Anafylaxie op bloedtransfusie – Britt van Erven

Transfusieperikelen bij sikkelcelpatienten – Acute chest syndroom – Erik Beckers

Een patient met een crise… – Marloes Heemstra

Erytrocyten wisseltransfusies patiënt met auto-antistoffen – Radboudumc

Paroxysmale Nachtelijke Hemoglobinurie – Annegeet van den Bos

We zaten zoals altijd in het Auditorium van het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven. De sfeer is gemoedelijk en de catering heeft het daar altijd goed voor elkaar.

Op donderdagmiddag 21 maart is de volgende bijeenkomst
Deze heeft als thema Stamceltransplantatie. Je kunt je er al voor inschrijven. Belangstellenden krijgen het programma toegestuurd.
Heb je ideeën, een item dat je graag behandeld zou willen zien op de Onderwijsbijeenkomst, of wil je zélf een presentatie geven, mail dan naar: Onderwijsbijeenkomst@sanquin.nl.
Graag tot 21 maart in Veldhoven!

Verslag: bijeenkomst 6 december 2018

Eén gedachte over “Verslag: bijeenkomst 6 december 2018

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.