Erwin van Litsenburg (51) vertegenwoordigt sinds januari 2019 de groep van analisten in het Kennisplatform ZO. Hij stelt zich graag aan u voor.


“Ik ben sinds januari lid van de werkgroep Kennisplatform Zuidoost. Ik ben geboren en getogen in ’s-Hertogenbosch en heb Hoger Laboratorium Onderwijs, richting Klinische Chemie, gestudeerd in Eindhoven.
Na mijn stage in 1988-1989 op het toenmalige Groot Ziekengasthuis (GZG) in hartje ’s-Hertogenbosch mocht ik blijven en ben ik op 1 juni 1989 begonnen op het Hematologisch laboratorium van het GZG, waar de afdeling Bloedtransfusie een onderdeel van was. Vanaf het begin had ik al door dat Bloedtransfusie “mijn ding” is. Het puzzelen en zoeken naar de juiste antistof, het veelvuldige contact met de verpleging, artsen, Sanquin en de bloedbank, het nooit weten wat de dag gaat brengen, de hectiek en het teamwork bij massale bloedingen. Als een vis in het water voelde en voel ik me op het Transfusielab!!
Na fusies van het GZG en het Willem Alexander ziekenhuis tot het Bosch Medicentrum en later met het Carolus ziekenhuis ben ik nu dus werkzaam in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Vanaf 2002 in de functie van Vakgroepsdeskundige Bloedtransfusie (soort teamleider van het Transfusielab) waarbij ik in de gelukkige positie ben dat ik me dus alleen maar met Bloedtransfusie bezig mag en kan houden.
Het lijkt me nuttig en interessant om mee te werken aan de voorbereiding van de Onderwijsbijeenkomsten in Zuidoost. Ik zal met mijn bagage als analist er speciaal op letten dat analisten goed aan hun trekken komen.”

We wensen Erwin veel succes toe in zijn nieuwe rol.

Erwin van Litsenburg nieuw lid werkgroep Kennisplatform

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.