Op 15 en 16 mei vond het NVB-TRIP Symposium plaats. Wederom een geslaagd evenement, met ruim 300 bezoekers. Enkele hoogtepunten:

 

Simon Stanworth en Karina Yasdanbakhsh waren onze hooggeëerde buitenlandse gasten. Met hun interessante voordrachten over respectievelijk het transfunderen bij pasgeborenen met bloedplaatjes en sikkelcelziekte leverden verrassende inzichten op, en mogelijkheden voor toekomstige – liefst transatlantische – onderzoeken.

De Van Dijkprijzen werden dit jaar uitgereikt aan Marc Koppel voor zijn afstudeerscriptie Het voorspellen van het effect van rode bloedcel transfusie op klinische uitkomsten bij intensive care patiënten, en dr. Geert-Jan Kuiper voor zijn proefschrift Haemostasis Monitoring: Pinpointing using Point-of-Care.

De posterprijzen waren voor:

Casuïstiek: Jart Diris en Annegeet van den Bos, Hb van 1,4 mmol/l én onbekende irregulaire antistoffen, wat dan?

Kwaliteitsverbetering: Jorn Heerink – Een alternatieve aanpak in het voorraadbeheer van random trombocytenconcentraten in verband met het tekort aan O RhD-negatieve trombocytenconcentraten

Wetenschappelijk: Rik Tonino – Continue monitoring van volwassenen die een transfusie of infusie krijgen voor hematologische ziektes – haalbaarheidsonderzoek met de VitalPatchTM Multi-sensor patch

Tijdens de ALV maakten bestuursleden Cynthia So – Osman en Leo van de Watering bekend dat zij hun bestuursfunctie gaan neerleggen. Eén van de twee wordt opgevolgd door Francis Swaneveld, transfusiearts in Groningen; voor de tweede functie komt een vacature later dit jaar.

Verder maakte Ruud van Dongen bekend dat hij aftreedt als voorzitter van de organisatiecommissie. Hij wordt opgevolgd door Peter Ligthart, ook al jaren in de commissie actief.

Bijna alle presentaties die werden gegeven vindt u hier.

De datum voor het symposium van volgend jaar zijn ook al bekend: woensdag 13 en donderdag 14 mei 2020.

Terugblik op het symposium 2019

Eén gedachte over “Terugblik op het symposium 2019

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.