NVB en TRIP reiken jaarlijks de Van Dijk Prijzen uit. Er zijn twee prijzen: een voor de beste afstudeerscriptie (MBO/HBO) en een voor het beste proefschrift. De prijzen zijn bestemd voor personen die hebben laten zien zich betrokken te voelen bij het verbeteren van aspecten van de bloedtransfusieketen, het ontwikkelen van (bloed)celproducten of die een andere bijdrage hebben geleverd aan de transfusiegeneeskunde, en daarvan verslag hebben gedaan in een afstudeerscriptie of een proefschrift.

Winnaars 2018

Op 16 mei 2018 reikte de kleinzoon van Henri van Dijk wederom de Van Dijk Prijzen uit tijdens het NVB-TRIP Symposium. Het is de vijfde keer dat de prijzen zijn toegekend. De winnaars zijn dit jaar:

  • Dorothea Evers, voor haar proefschrift ´Clinical Determinants of red cell alloimmunization: implications for preventative antigen matching strategies´;
  • en Siem Willems, voor zijn scriptie ´Red cell transfusion decisions´.

Met ingang van 2018 staan we jaarlijks in het kader van de uitreiking kort stil bij een belangrijk onderwerp uit de geschiedenis van de bloedtransfusiegeneeskunde. Dit jaar vertelde professor dr. Anneke Brand over de ontdekking van HLA kenmerken door professor dr. Jon van Rood (1926-2017).

Fons van Dijk en Dorothea EversFons van Dijk en Siem Willems

Van Dijk prijzen 2018

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.