Traditiegetrouw zijn er weer verschillende prijzen uitgereikt op het NVB-TRIP symposium.
Van Dijk prijzen
Beste scriptie: Mw Tessa Vreeswijk: De fucosylatiestatus van RhD-antistoffen als voorspeller voor Hemolytische ziekte van de foetus en pasgeborene.

De Dr. H.C.J.M. van Dijk prijs commissie benoemt het werk als: “Een goede basis voor verder onderzoek, met een heldere vraagstelling en goed uitgevoerd. Waarbij helaas nog geen conclusies mogelijk zijn, maar wel vervolgstappen zijn beschreven”

Beste proefschrift: Dr. Robert Klanderman: Understanding transfusion-associated circulatory overload – from bedside to bench.

Door de Dr. H.C.J.M. van Dijk prijs commissie beschreven als een onderzoek dat nieuwe kennis toevoegt en relevant is voor de klinische praktijk over een ernstige complicatie van transfusie.

Posterprijzen
De postercommissie bestond dit jaar uit Ankse van der Bom (LUMC) en Jan Voorberg (Sanquin Research).
Casuïstiek: Roel Tans, Peter Ligthart, Johan Koster, Barbera Veldhuisen, Erwin van Litsenburg, Claudia Folman, Nathalie Péquériaux. Een combinatie van Rh varianten die leidt tot een complex transfusie advies.

Wat we interessant vonden aan deze poster, is dat veel mensen discussieerden en met suggesties kwamen voor het ongewone patroon van antilichaamreactiviteit De poster werd heel mooi gepresenteerd door Roel Tans van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Wetenschappelijk: Isabelle M.C. Ree, Masja de Haas, Nan van Geloven, Sandra Juul, Derek de Winter, Joanne (E).G. Verweij, Dick Oepkes, Johanna G. van der Bom, Enrico Lopriore. Evaluatie van darbepoëtine in het verminderen van bloedtransfusies bij neonaten met erytrocyten alloimmunisatie na intra-uteriene transfusie: een randomised controlled trial.

In de afgelopen jaren zijn dat een aantal studies gericht geweest op de vermindering van de toediening van rode bloedcellen en bloedplaatjesconcentraten met het oog op mogelijke bijwerkingen. Dit jaar werd een gerandomiseerde klinische studie gepresenteerd over het gebruik van EPO als een potentiële aanvullende therapie voor intra-uteriene rode bloedcellen transfusies voor pasgeborenen. Dit zeer belangrijke onderzoek werd uistekend gepresenteerd door Isabella Ree van het LUMC.

Publieksprijs: Sara Baak, Dorien Kos, Peter Ligthart, Agnes Bijvoet, Eric van der Donk, Henk te Velthuis, Claudia Folman, Theo Rispens. Inhibitie van Daratumumab (anti-CD38) met anti-idiotype antistoffen.
Pubquiz
En de pubquiz is gewonnen door dit team:

 

Prijzen op NVB-TRIP symposium

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.