Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Datum / data - 06/03/2020
9:00 am - 5:30 pm

Locatie
LUMC, Onderwijsgebouw (gebouw 3)

Categorieën Geen Categorieën


Save the date
Als een vervolg op het voormalige Haags Hemaferesesymposium is het stokje opgepakt om weer een landelijke bijeenkomst te organiseren die geheel in het teken staat van Hemaferese.
Dit dagsymposium is enerzijds bedoeld voor hemaferesemedewerkers en verpleegkundigen die de afereseprocedures uitvoeren, maar ook voor medisch specialisten die betrokken zijn bij indicatiestelling en zorg ten aanzien van patiënten en donoren die een hemafereseprocedure ondergaan.

Het programma is zorgvuldig samengesteld, met in de ochtend lezingen van gerenommeerde sprekers over veelvoorkomende indicaties voor therapeutische aferese. Stamcelmobilisatie en toepassing van autologe stamceltransplantaties staan centraal. In de middag ligt de focus op veneuze toegang bij patiënten en donoren. Daarnaast staat er een interactieve sessie op het programma over de toekomst, beschikbaarheid en toepasbaarheid van hemafereseteams in ziekenhuizen: ‘Hoe houd je je team competent en 24/7 paraat?’. De dag sluiten we af met een debat tussen twee sprekers.

Organisatoren: Jean-louis Kerkhoffs (hematoloog), Tanja Netelenbos (hematoloog), Ingrid de Beer (hemafereseverpleegkundige) en Meriam Grootes (hemafereseverpleegkundige)

Doelgroepen
• Hemaferesemedewerkers en hemafereseverpleegkundigen
• Verpleegkundigen die veel in aanraking komen met patiënten die een aferesebehandeling moeten ondergaan (bijv. hematologie verpleegkundigen of nefrologieverpleegkundigen)
• Transfusieartsen die vanuit de bloedbank werkzaam zijn als Hemaferese arts
• Medisch specialisten die verantwoordelijk zijn voor patiënten die aferese ondergaan (zoals hematologen, nefrologen en neurologen)
• Kwaliteitsmedewerkers in het veld van Hemaferese

Accreditatie
Aangevraagd bij NIV, NFN, NVN, VSR, V&VN en NAPA.

Inschrijving start binnenkort – meer informatie en inschrijven via www.boerhaavenascholing.nl.

Landelijk Hemaferese Symposium 2020

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.