Het zijn onvoorstelbare tijden nu het coronavirus ons in zijn greep houdt. Covid-19 maakt vele slachtoffers, wij voelen mee met allen die dit raakt. Onze maatschappij staat even nagenoeg stil door deze pandemie, maar van de zorgsector wordt nu juist het uiterste gevergd: veel van onze collega’s werken in of net achter de frontlinies. Dank voor ieders inzet. We wensen jullie veel kracht!

Ook vanuit de transfusiegeneeskunde wordt er een grote bijdrage geleverd, zowel direct voor het welzijn van de Covid-patiënten als door wetenschappelijk onderzoek. Dit gebeurt vaak in samenwerking tussen diverse partijen. Een voorbeeld is het project van Sanquin en het ErasmusMC, waarbij plasma met antistoffen van genezen Covid-patiënten hopelijk kan bijdragen aan het herstel van nog zieke patiënten. Onderzoek moet de effecten nog in kaart brengen.

Zo komt er op vele vlakken research van de grond, we hopen hiervan tzt meer te horen. En we hopen vooral dat al het onderzoek dat ook vanuit de transfusiegeneeskunde wordt gedaan, zal bijdragen tot de oplossing van het grote gezondheids- en maatschappelijke probleem dat Covid-19 in de wereld bracht.

De Consortium lustrumbijeenkomst van 17 april is geannuleerd vanwege corona. Maar noteert u svp 6 november 2020 in uw agenda – het Consortium zorgt dan voor een veilige bijeenkoms

Zorg, onderzoek en samenwerking tijden van corona

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.