Op 5 oktober jl vond de 9e Deskundigheidsbevordering Hemovigilantie plaats. Dit keer weer een fysieke bijeenkomst in het Franciscus Vlietland ziekenhuis te Schiedam. Er werd door de 27 deelnemers (interactief) geluisterd naar diverse sprekers en diverse onderwerpen.
 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Zo nam Huib Ceelie, Klinisch Chemicus van het Franciscus Vlietland ziekenhuis, ons mee in het pre-operatieve proces zoals dat is ingericht binnen de beide locaties van zijn ziekenhuis.

Arjan Albersen, Klinisch Chemicus in het LUMC te Leiden, presenteerde een boeiende casus met de zeldzame antistof anti-Lan.

Nuria Hernandez en Manon Klein Douwel, hemovigilantie-medewerkers van respectievelijk. het Franciscus Vlietland en het Gelre ziekenhuis, lieten zien hoe je optimaal gebruik kan maken van de indicatoren uit de richtlijn van 2011 en hoe je eigen indicatoren inricht om het transfusieproces te optimaliseren.

Na de goed verzorgde lunch, gaf Lenneke Waals-Prinzen, Klinisch Chemicus in het Franciscus Vlietland, een presentatie over het optimaliseren van de traceerbaarheid van bloedproducten binnen haar organisatie met de applicatie Transfusion Lite.

Als laatste onderwerp een uiteenzetting van diverse applicaties die het digitaal lesgeven attractiever en gebruiksvriendelijker kunnen maken. Dit interactieve gedeelte (zie alle meegebrachte laptops op de foto), werd georganiseerd door Martine Pontier en Jolanda Schilt, opleidingsadviseurs van de Franciscus Academie van het Franciscus Vlietland.

Al met al een interessante dag met goede sprekers en uiteraard ook veel tijd en gelegenheid om, na lange tijd elkaar niet gezien te hebben, de banden met de hemovigilantie collega’s in het land weer eens aan te trekken.

De volgende Deskundigheidsbevordering gaat georganiseerd worden in april 2022, dit zal een digitale bijeenkomst worden. Houdt voor meer informatie de nieuwsbrief van de NVB goed in de gaten!

Verslag bijeenkomst Deskundgheidsbevordering Hemovigilantie 5 oktober

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.