Enkele malen per jaar worden dagen deskundigheidsbevordering hemovigilantie georganiseerd. De deskundigheidsbevordering is bestemd voor alle hemovigilantiemedewerkers die hun kennis willen opfrissen of die nog niet eerder indringend hebben kennis gemaakt met het vakgebied. Deze dagen zijn een welkome aanvulling op het dagelijkse werk. Het is mogelijk om eigen successen, problemen en vragen te integreren in de cursusdagen. Het is nadrukkelijk de bedoeling om van elkaar te leren en kennis te delen.
De bijeenkomsten worden door een NVB-werkgroep die wordt georganiseerd i.s.m. TRIP, Sanquin en Ziekenhuis St. Jansdal. De werkgroep bestaat momenteel uit Manon Klein Douwel en Rozemarijn Deelen.
De deskundigheidsbevordering hemovigilantie valt sinds december 2017 direct onder de paraplu van de onderwijscommissie van de NVB. De werkgroep rapporteert direct aan de commissie. Updates, nieuws en aanmelden loopt via deze website.

De eerstkomende bijeenkomsten vinden plaats op 12 juni in Harderwijk (Ziekenhuis St. Jansdal) en op 20 september in Leiden (TRIP). Meer informatie over de bijeenkomst van 12 juni vindt u hieronder.

Bijeenkomst 12 juni

Locatie:  ziekenhuis St. Jansdal, Wethouder Jansenlaan 90 te Harderwijk

Parkeren:  parkeren is (tegen betaling) mogelijk op het parkeerterrein van het ziekenhuis

OV:  het St. Jansdal is ook goed te bereiken met het openbaar vervoer (10 minuten lopen vanaf het station Harderwijk)

Aanvang: 9:30 uur

Einde: 15:45 uur

Programma:

9:30 inloop en intro   Introductie

9:45-10:30  Elektronische identificatie van patiënt en eenheid; tips en tricks

Greetje Oosting, Manon Klein Douwel – hemovigilantie medewerkers van Treant en Gelre Ziekenhuis

10:30-11:15  Het verzamelen en analyseren van lab-data bij transfusiereacties

Taco Bruin – klinisch chemicus St Jansdal, Interactieve sessie met deelnemers

11:15-11:45  koffie

11:45-12:30  Bevoegd en bekwaam: toetsen van verpleegkundigen

Gerda van Grootveld – hemovigilantie medewerker St. Jansdal

12:30-13:30  lunch

13:30-15:30 (incl. 30 min koffiepauze)  Transfusie/ interne geneeskunde Hemato-oncologie: de grootste patiëntengroep voor transfusie in de ziekenhuizen; theorie en casuïstiek omtrent transfusiereacties en AIHA

Erik Beckers – internist-hematoloog/transfusiespecialist MUMC en Lizzy van Pampus – internist-hematoloog

15:30-15:45 Afronden/ nabespreken

Kosten: Deelname is gratis, u zorgt voor eigen lunch (ook te verkrijgen in het St. Jansdal personeelsrestaurant).

Aanmelden: u kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar deskundigheid-hemovigilantie@nvbtransfusie.nl; graag hierin vermelden uw naam en de instelling waarin u werkzaam bent.

Extra informatie over aanmelden:

Er kunnen zich voor deze dag maximaal 30  deelnemers aanmelden. U stuurt vanaf uw eigen mailadres een bericht naar deskundigheid-hemovigilantie@nvbtransfusie.nl. U kunt niet voor meerdere mensen tegelijkertijd (in één mail) een aanmelding doen. Acceptatie van aanmeldingen geschiedt op basis van binnenkomst (datum/tijd van het versturen van de mail) van de aanmelding. Alleen aanmeldingen via bovenstaand emailadres (deskundigheid-hemovigilantie@nvbtransfusie.nl) worden in behandeling genomen. Aanmeldingen via TRIP worden niet in behandeling genomen. Er zullen vijf aanmeldingen op de reservelijst komen te staan. Bij afmelding van een deelnemer, zal de eerste op de reservelijst worden benaderd.

 

Bericht delen / leuk vinden op Facebook / ons volgen via email
Deskundigheidsbevordering hemovigilantie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *